Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Pan

Bereidingswijze

  1. kookklaar maken en deze bestrooien met wat zout.
  2. Doe hier de boven op en kook dit gaar in weinig water.
  3. Leg zo 10 minuten voor de eindtijd van het koken de bovenop de .
    Verhit intussen de boter in de pan en roerbak het vlees en spek rondom bruin.
  4. Roer de ketjap erdoor en laat de reepjes vlees op een laag vuur in ca. 5 minuten zacht gaar worden.
  5. Roer ca 1 deciliter water door het bakvet en schraap alle aanbaksels van de panbodem los.
  6. Giet de stamppot af en stamp alles goed door elkaar.
  7. Roer de ketjapjus en de reepjes vlees en spek erdoor en breng eventueel op smaak met peper.
    Is de stamppot te droog, doe er dan melk of room door en een klont .
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • ketjap manis is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • ketjap manis past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in roomboter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • roomboter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • ketjap manis is niet geschikt voor een soja-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (2)

Boerenkool-preistamppot heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 2 recensies
RESET

Goed idee om eens te proberen, vind altijd de boerenkool iets bitter, dit zou dan de oplossing zijn.
ma-griet 3 oktober 2012
Zie dit bij heel veel gerechten met boerenkool dat de kool rauw op de aardappels wordt gedaan, dit resulteert in een bittere smaak. Beter is de kool even 10 minuten voor te koken, afgieten in een ver... Lees reactie
Jan Nijboer 28 september 2012

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
317 kcal
15%1268 kcal
Vetten
16 g.
23%64 g.
Waarvan verzadigd
1 g.
7%4 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
2%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
5%0 g.
Koolhydraten
11 g.
4%44 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
1 mg.
0%4 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Boerenkool-preistamppot