Boerenkoolstamppot

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Pan

Bereidingswijze

  1. Schil de , was ze en snijd ze in stukken.
  2. Doe de in een grote pan en leg de erop.
  3. Voeg ongeveer 2,5 deciliter water en 1 theelepel toe.
  4. Breng op een matig hoog vuur de en met de deksel op de pan aan de kook.
  5. Laat de in ongeveer 10 minuten slinken.
  6. Neem de uit de verpakking en leg ze op de .
  7. Kook de en afgedekt in nog ongeveer 15 minuten zachtjes gaar.
  8. Neem daarna de uit de pan en houd ze warm onder een deksel.
  9. Giet de en de af en vang het kookvocht op in een kom.
  10. Stamp met een aardappelstamper de en de fijn.
  11. Voeg boter en toe.
  12. Roer alles goed door elkaar en voeg al roerend steeds een scheutje kookvocht toe tot alles smeuïg is.
  13. Warm al roerend de stamppot nog enkele minuten door.
  14. Breng het verder op smaak met , en eventueel nog een scheutje .
  15. Schepo de boerenkoolstamppot op vier borden.
  16. Snijd de rookworst in plakjes en leg ze op de .
  17. Lekker met piccalilly of .
25
25
25

Variaties op Boerenkoolstamppot

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Boerenkoolstamppot
VariatieAantalGang
Boerenkoolstamppot2Stamppotten
Boerenkoolstamppot met spek en piccalilly1Stamppotten
Boerenkoolstamppot met paddenstoelen en cashewnoten1Stamppotten

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in boter of margarine
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sesam kunnen voorkomen in boter of margarine
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter of margarine kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter of margarine
  • azijn kan sporen bevatten van mosterd en Allergie in mosterd
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter of margarine kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter of margarine
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in azijn en mosterd
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in boter of margarine
  • Sporen van vis kunnen voorkomen in boter of margarine
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (2)

Boerenkoolstamppot heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 2 recensies
RESET

Net gisteren gemaakt prima recept niks mis mee. De boerenkool brandde totaal niet aan. Als je het maar in de juiste pan doet. Wel de aardappelen apart gekookt en gestampt met kruiden en daarna pas ... Lees reactie
Coco 25 november 2012
Veel te weinig water, na 10 minuten begint de boel aan te branden. Geen aanrader dit recept!
Denise 5 januari 2012

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
258 kcal
12%1032 kcal
Vetten
21 g.
31%84 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
6 g.
2%24 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Boerenkoolstamppot