Boeuf Bourgignon

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Braadpan
  • Pan

Bereidingswijze

  1. Snijd de in dobbelstenen en snipper de .
  2. Verhit de in een braadpan en bak de spekblokjes.
  3. Neem het spek eruit.
  4. Zet het vuur hoog en bak het rundvlees aan alle kanten bruin.
  5. Zet het vuur laag en voeg de rest van de toe.
  6. Bak de en mee.
  7. Roer dan de door het vlees en daarna de .
  8. Laat 1 minuut zachtjes bakken, giet de bouillon erbij en de rode .
  9. Breng op smaak met zout en , , laurier en voeg de spekjes toe.
  10. Laat de boeuf bourgignon ± 2 uur zachtjes stoven met deksel op de de pan.
    Bak de in de en doe ze er als laatste erbij bij het opdienen. (bind de saus eventueel met maïzena.
  11. Strooi de over het gerecht.
25
25
25

Variaties op Boeuf Bourgignon

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Boeuf Bourgignon
VariatieAantalGang
Boeuf bourgignon2Stoofschotels

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in runderbouillon
  • wijn en runderbouillon kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in wijn en runderbouillon
  • runderbouillon en boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in runderbouillon
  • boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in champignons en wijn
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in runderbouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (2)

Boeuf Bourgignon heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 2 recensies
RESET

Algemene vraag over alcoholhoudende dranken in bereidingswijzen: verdampt de alcohol van wijn, whisky e.d. gedurende het koken? Wij krijgen mensen te eten, die niet goed tegen alcohol kunnen!
Joost van Eijsden 27 juni 2012
Ik mis de rode wijn in de bereidingswijze. Wanneeer deze er bij gedaan moet worden??
Anne-Miek Koot 13 januari 2012

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
751 kcal
37%3004 kcal
Vetten
40 g.
58%160 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
54 g.
20%216 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Boeuf Bourgignon