Boeuf Bourgignon
- Herkomst Frankrijk
- Categorie Vlees
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van jvanderdoes
- 2 reviews
Keukenspullen
- Braadpan
- Pan
Bereidingswijze
- Snijd de in dobbelstenen en snipper de .
- Verhit de in een braadpan en bak de spekblokjes.
- Neem het spek eruit.
- Zet het vuur hoog en bak het rundvlees aan alle kanten bruin.
- Zet het vuur laag en voeg de rest van de toe.
- Bak de en mee.
- Roer dan de door het vlees en daarna de .
- Laat 1 minuut zachtjes bakken, giet de bouillon erbij en de rode .
- Breng op smaak met zout en , , laurier en voeg de spekjes toe.
- Laat de boeuf bourgignon ± 2 uur zachtjes stoven met deksel op de de pan.
Bak de in de en doe ze er als laatste erbij bij het opdienen. (bind de saus eventueel met maïzena. - Strooi de over het gerecht.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Boeuf Bourguignon445m
-
Recept
Boeuf bourguignon43u35m
-
Recept
Boeuf43u30m
-
Recept
Magere Boeuf Stroganoff41u
-
Recept
Boeuf stroganoff430m
-
Recept
Escalope de boeuf à la Flamande43u
Variaties op Boeuf Bourgignon
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Boeuf bourgignon | 2 | Stoofschotels |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in runderbouillon
- wijn en runderbouillon kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van ei kunnen voorkomen in wijn en runderbouillon
- runderbouillon en boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van selderij kunnen voorkomen in runderbouillon
- boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in champignons en wijn
- Sporen van soja kunnen voorkomen in runderbouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept (2)
Boeuf Bourgignon heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 2 recensies
RESET
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 751 kcal | 37% | 3004 kcal |
Vetten | 40 g. | 58% | 160 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 54 g. | 20% | 216 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |