Boeuf bourguignon
- Herkomst Nederland
- Categorie Vlees
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van ingridkarbet
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Pan
Bereidingswijze
- Snijd de in niet te kleine stukken.
- Doe 1 eetlepel in de pan en bak daarin de spekblokjes en fruit de hierbij lichtbruin.
- Neem en spek uit de pan.
- Voeg de rest van de toe en braad het vlees aan.
- Bestrooi met en .
- Roer er de door en laat dit even gaar worden.
- Meng vervolgens het spek en de er weer door alsmede de , het , de en de .
- Giet er vervolgens de bouillon en de rode bij.
- Laat alles 2 à 3 uur op een heel laag vuur gaar stoven met het deksel op de pan.
- Maak de schoon en snijd ze in stukjes.
- Bak ze op een hoog vuur in wat in ca. 2 minuten gaar.
- Voeg ze bij het vlees en laat alles nog 20 minuten doorstoven.
- Serveer er de gekookte groenten en bij.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Boeuf Bourguignon445m
-
Recept
Boeuf Bourguignon45u
-
Recept
Boeuf bourguignon46u30m
-
Recept
Magere Boeuf Stroganoff41u
-
Recept
Boeuf43u30m
-
Recept
Boeuf stroganov415m
Variaties op Boeuf bourguignon
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Boeuf Bourguignon | 9 | Vlees |
Snel klaar boeuf bourguignon | 1 | Vlees |
Boeuf Bourguignon by myself | 1 |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in vloeibare margarine en rundvleesbouillon
- rundvleesbouillon en wijn kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sesam kunnen voorkomen in vloeibare margarine
- Sporen van ei kunnen voorkomen in rundvleesbouillon en wijn
- Sporen van koemelk kunnen voorkomen in vloeibare margarine en rundvleesbouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van selderij kunnen voorkomen in rundvleesbouillon
- Sporen van lactose kunnen voorkomen in vloeibare margarine
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in wijn en champignons
- Sporen van soja kunnen voorkomen in vloeibare margarine en rundvleesbouillon
- Sporen van vis kunnen voorkomen in vloeibare margarine
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 746 kcal | 37% | 1492 kcal |
Vetten | 31 g. | 45% | 62 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 70 g. | 26% | 140 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |