Boeuf Bourguignon
- Herkomst Nederland
- Categorie Vlees
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van lucyvader
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Braadpan
- Pan
Bereidingswijze
- Snijd het vlees in kleine blokjes.
- Wrijd het in met en rol het door de .
- Smelt de in de braadpan en bak het in blokjes gesneddeen erin uit.
- Neem het uit de pan en bak het vlees in het achter gebleven bakvet rondom bruin.
- Maak intussen de en wortel schoon en snijd ze klein.
- Voeg de en wortel toe aan het vlees en bak het even mee.
- Verwarm de met de kruiden en voeg het toe aan het vlees.
- Laat het mengsel 2,5 uur zachtjes sudderen in een bijna afgesloten pan.
- Snijd de in stukjes en voeg het na 2,5 uur toe, zodat het vocht gaat binden.
- Snijd de in plakjes en voeg ze vlak voor het opdienen toe.
- Roer de creme fraiche door het gerecht als de gaar zijn.
- Lekker met aardappelpuree.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Bourgondische boeuf bourguignon43u45m
-
Recept
Boeuf Bourguignon445m
-
Recept
Boeuf bourguignon46u30m
-
Recept
Boeuf43u30m
-
Recept
Boeuf stroganov415m
-
Recept
Boeuf stroganoff430m
Variaties op Boeuf Bourguignon
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Boeuf Bourguignon | 9 | Vlees |
Snel klaar boeuf bourguignon | 1 | Vlees |
Boeuf Bourguignon by myself | 1 |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- wijn en ontbijtkoek kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van ei kunnen voorkomen in wijn
- boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van noten kunnen voorkomen in ontbijtkoek
- selderij is niet geschikt voor een selderij-intollerantie
- boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in wijn en champignons
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout en peper past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 596 kcal | 29% | 2384 kcal |
Vetten | 35 g. | 50% | 140 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 58 g. | 22% | 232 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |