Boeuf Bourguignon
- Herkomst Frankrijk
- Categorie Stoofschotels
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van ienieminimuts
- 1 reviews
Keukenspullen
- Braadpan
- Pan
Bereidingswijze
- Snijd het vlees in grote dobbelstenen en strooi er en peper over.
- Verhit de helft van de in een braadpan en bak het spek uit.
- Zet het gas laag, voeg de uitjes toe en laat ze al omscheppend glazig fruiten.
- Schep spek en uitjes uit de pan en houd ze apart.
- Fruit in het achtergebleven bakvet de lichtbruin.
- Schep ze uit de pan en houd ze apart.
- Verhit de rest van de in de pan en bak de blokjes vlees in kleine porties snel rondom bruin.
- Strooi de over het vlees en doe de knoflook erbij.
- Zet het gas laag en schep het vlees om tot de bruin is.
- Verwarm in een pannetje de en de .
- Roer het warme mengsel door het vlees.
- Bind laurierblad, en peterseliestelen met een draadje aan elkaar en hang dit in de pan.
- Doe de spek en uitjes erbij.
- Leg het deksel op de pan en laat het vlees in circa 2 tot 4 uur (minimaal) zachtjes gaar stoven.
- Schep de en gehakte door het vlees en laat nog enkele minuten stoven.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Boeuf Bourguignon42u10m
-
Recept
Boeuf bourguignon43u
-
Recept
Boeuf bourgignon42u40m
-
Recept
Boeuf stroganoff445m
Variaties op Boeuf Bourguignon
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Boeuf Bourguignon | 9 | Vlees |
Boeuf Bourguignon a la minute | 1 | Kerst |
Bourgondische boeuf bourguignon | 1 | Vlees |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in bouillon
- wijn en bouillon kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van ei kunnen voorkomen in wijn en bouillon
- boter en bouillon kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van selderij kunnen voorkomen in bouillon
- boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in champignons en wijn
- Sporen van soja kunnen voorkomen in bouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout en bouillon past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept (1)
Boeuf Bourguignon heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 259 kcal | 12% | 1036 kcal |
Vetten | 26 g. | 37% | 104 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 6 g. | 2% | 24 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |