Boeuf bourguignon
- Herkomst Nederland
- Categorie Stoofschotels
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van bettyvandijk
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Pan
Bereidingswijze
- Verwarm de in een stoofpan.
- Voeg al roerende het vlees toe en bak in circa 5 minuten op hoog vuur bruin.
- Neem het vlees uit de pan en houd apart.
Fruit de , de ui en de helft van de in dezelfde pan gedurende 2 minuten. - Bak het en het gebakken 2 minuten mee.
Voeg wat , de en de toe. - Schenk de rode erbij en breng het geheel aan de kook.
- Zet het vuur laag en plaats het deksel op de pan.
- Laat op laag vuur gedurende 2 uur pruttelen en roer regelmatig door.
Voeg de andere helft van de , de , de en de laurier toe en laat nog 1 uur doorsudderen.
Smelt de in een steelpan en meng met de , roer het mengsel door het geheel heen en laat nog 10 minuten zachtjes doorkoken.
Verdeel de boeuf bourguignon over cocottes en serveer meteen.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Boeuf bourguignon43u
-
Recept
Boeuf Bourguignon46u
-
Recept
Boeuf bourgignon42u40m
-
Recept
Boeuf stroganoff445m
Variaties op Boeuf bourguignon
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Boeuf Bourguignon | 9 | Vlees |
Boeuf Bourguignon a la minute | 1 | Kerst |
Bourgondische boeuf bourguignon | 1 | Vlees |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- wijn kan sporen bevatten van gluten en Allergie in tarwebloem
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van ei kunnen voorkomen in wijn
- boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in wijn
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 598 kcal | 29% | 3588 kcal |
Vetten | 12 g. | 17% | 72 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 82 g. | 31% | 492 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |