Ingrediënten

+ -
print

VOOR DE BOURGUIGNON:

VOOR DE AARDAPPEL-KNOLSELDERIJ PUREE:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Braadpan
  • Pan
  • Oven

Bereidingswijze

  1. VOOR DE BOEUF BOURGUIGNON:

    Oven op 150 graden.
    Vlees goed zouten en peperen.
    In grote braadpan olie verhitten en het vlees in 2 gedeelten om en om goudbruin bakken op middelhoog vuur.
    (als je het vlees in één keer in de pan doet, gaat het koken en niet bakken en wordt het taai).
    In dezelfde pan de uien, knoflook, spek en wortel bakken.
    Champignons en tijm erbij en alles lichtbruin bakken.
    Voeg dan de tomatenpuree en de bloem toe en bak 2 minuten onder voortdurend roeren.
    Vlees en eventueel vleessap erbij en zorgvuldig omroeren.
    Giet dan de wijn, bouillon, laurier en peterselie erover, breng aan de kook en met de deksel op de pan in de oven zetten voor 2 á 3 uur;
    Roer af en toe om en proef of er eventueel zout en peper bij moet.

    VOOR DE AARDAPPEL-KNOLSELDERIJ PUREE:

    Aardappelen en knolselderij met water en zout koken.
    Afgieten en droogstomen.
    Stampen met de melk en doorroeren tot een smeuïge puree.
    Eventueel een beetje nootmuskaat erdoor en klaar is Kees.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in runderbouillon
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in runderbouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in runderbouillon
  • runderbouillon en klontje boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk en klontje boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • runderbouillon kan sporen bevatten van selderij en Allergie in knolselderij
  • melk en klontje boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in runderbouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout en zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
454 kcal
22%1816 kcal
Vetten
44 g.
63%176 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
2 g.
0%8 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Boeuf bourguignon met aardappel-knolselderij puree