Boeuf bourguignon

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Pan

Bereidingswijze

  1. Voorbereiding:
  2. in dunne plakjes snijden.
  3. Wortelen schoonmaken en fijn snijden.
  4. schoonmaken en fijn hakken.
  5. Champignons schoonboenen en in plakjes snijden (door de eiersnijder).
  6. Vlees in stukken snijden.
  7. Bereiding:
  8. Leg de helft van de spekplakken in de pan.
  9. Verdeel de helft van de wortel en erover.
  10. Leg hier de helft van het vlees op.
  11. Strooi er peper en over en pers 1 teen erover.
  12. Doe de rest van wortel en ui erbij.
  13. Leg de rest van het vlees erop, nogmaals peper en erop. 2e teen uitpersen.
  14. Bedek alles met de champignons.
  15. Leg er de rest van de spekplakken bovenop.
  16. Schenk er de en de rode over.
  17. Sluit de pan goed af en laat deze aan de kook komen (niet doorkoken) Op een zeer laag vuur in 5-6 uur gaar stoven.
  18. Serveer het gerecht in de pan en haal de deksel er pas aan tafel af.
  19. Schenk hier de bij die je gebruikt hebt voor het gerecht.
25
25
25

Variaties op Boeuf bourguignon

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Boeuf bourguignon
VariatieAantalGang
Boeuf Bourguignon9Vlees
Bourgondische boeuf bourguignon1Vlees
Boeuf bourguignon met aardappel-knolselderij puree1Hoofdgerechten

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in wijn
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in wijn
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in wijn
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
374 kcal
18%1496 kcal
Vetten
16 g.
22%64 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
5 g.
2%20 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Boeuf bourguignon