Bolletjes in tomatensaus
- Herkomst Belgie
- Categorie Pastagerechten
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van chico
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Blender
- Pan
Bereidingswijze
- Hak de fijn en voeg die samen met de , de knoflook en de bij het gehakt.
- Kruid met peper, zout en een klein beetje muskaatnoot.
- Goed mengen.
- Draai balletjes naar de grote die je zelf verkiest.
- Bak ze aan in wat bakboter of olijfolie tot ze een goudgele kleur hebben.
- Haal ze uit de pan en leg ze op wat huishoudrol zodat ze van de overtollige olie vanaf geraken.
- Ondertussen maak je de saus:
- Dompel de gedurende 10 sec.
- in kokend water.
- Ontvel en ontpit ze.
- Mix ze in de blender.
- Snipper de en fruit ze in olijfolie.
- Snijd de in kleine blokjes en fruit ze eventjes mee aan.
- Voeg daarna de gepureerde toe, het en natuurlijk de vleesballetjes.
- Laat alles gedurende drie kwartier zachtjes doorpruttelen.
- Ik serveer het meestal met korte macaroni of rigatoni pasta.
- En bestrooi nog eens mooi met een flinke lepel .
Ook lekker om te maken
-
Recept
Pittige tomatensaus met penne420m
-
Recept
Spaghetti alla Caruso (spaghetti met sjalotten-tomatensaus)41u
-
Recept
Pasta met gehaktballetjes in een romige tomatensaus41u30m
-
Recept
Tonijn met tagliatelle en tomatensaus440m
-
Recept
Farfalle met gehakt-tomatensaus430m
-
Recept
Penne met tonijn in tomatensaus41u
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in bouillonblokje
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in bouillonblokje
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bouillonblokje kan sporen bevatten van ei en Allergie in eierdooiers
- bouillonblokje en parmezaanse kaas kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in parmezaanse kaas
- Sporen van mosterd kunnen voorkomen in parmezaanse kaas
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van selderij kunnen voorkomen in bouillonblokje
- parmezaanse kaas is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van soja kunnen voorkomen in bouillonblokje
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van zout kunnen voorkomen in parmezaanse kaas
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 157 kcal | 7% | 628 kcal |
Vetten | 7 g. | 10% | 28 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 1 g. | 0% | 4 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |