Bolognaise roomsaus

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Bereidingswijze

  1. Neem 500 gram en voeg er 1 bij met .
  2. Voeg er aan toe (lookpoeder, zout, peper, cayennepeper, nootmuskaat, pili pili).
  3. Versnipper de ajuinpijpjes in kleine stukjes en vermeng deze ook met het .
  4. Zorg dat de goeg vermengd zijn met het vlees.
  5. Verwarm een kookpot met .
  6. Gooi er als eerst de stukken echte in.
  7. Ik gebruik meestal 3 teentjes .
  8. Bruin het in de kookpot.
  9. Versnipper de in kleine schijfjes en gooi deze bij het .
  10. Voeg een blik eraan toe.
  11. Vermeng het in de door goed te roeren.
  12. Voeg er ook tomatenpureesap (2 kartonnen tetra packs) aan toe of zoveel als je denkt saus nodig te hebben.
  13. Kruid de saus met oregano, basilicum, marjolein en spaghettikruiden (hot).
  14. Voeg er nu de 2 laurierblaadjes bij en roer het geheel goed om zodat alles met elkaar vermengd wordt.
  15. Laat de saus nu 1 uur sudderen op een laag vuurtje.
  16. Op het einde voegen we er een klein beetje room bij (optioneel) en daarna snijden we echte basilicumblaadjes heel fijn (niet te veel, heeft een sterke aroma).
  17. Deze bij de saus toevoegen en eventueel nog pesto (groene of rode) bijvoegen.
  18. Het geheel opnieuw roeren en even laten sudderen en klaar.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in paneermeel
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • paneermeel kan sporen bevatten van ei en Allergie in ei
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in paneermeel en kruiden
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van lactose kunnen voorkomen in paneermeel en kruiden
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
393 kcal
19%1572 kcal
Vetten
27 g.
39%108 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
10 g.
3%40 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Bolognaise roomsaus