Bolognese saus

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Bereidingswijze

  1. Hak de fijn.
  2. Snijd de en de in fijne stukjes.
  3. Plet de in een keukenrobot.
  4. Bak het spek op een laag vuurtje en voeg er de aan toe tot die mooi glazig wordt.
  5. Voeg er nu de wortel en de aan toe, doe er ook de bij en laat dit nu alles stoven tot de groentjes zacht zijn.
  6. Zet nu het vuur hoger en voeg er het gehakt aan toe.
  7. Breng op smaak met de kruiden.
  8. Roer nu tot het gehakt mooi bruin gebakken is.
  9. Voeg nu de witte er aan toe.
  10. Laat het doorkoken tot het vocht verdampt is.
  11. Voeg er nu de erbij en laat dit alles nog ongeveer 1,5 uur op een zacht vuurtje doorsudderen.
  12. Voeg er nu al roerend beetje bij beetje de aan toe.
  13. Laat dit nu nog een 45 tal minuten sudderen op een laag vuurtje.
25
25
25

Variaties op Bolognese saus

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Bolognese saus
VariatieAantalGang
Bolognese saus5Sauzen en marinades
Killer Bolognese saus1Stoofschotels
Pasta met zelfgemaakte bolognese saus1Pastagerechten

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in wijn
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in wijn
  • melk is niet geschikt voor een koemelk-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • selderij is niet geschikt voor een selderij-intollerantie
  • melk is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in wijn
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
58 kcal
2%232 kcal
Vetten
0 g.
0%0 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
9 g.
3%36 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Bolognese saus