Bolognese saus
- Herkomst Italie
- Categorie Bijgerechten
- Bolognese saus recepten
- Bereiden
- Kookboek van hfbrons
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Braadpan
- Pan
- Staafmixer
- Oven
- Zeef
Bereidingswijze
- Voorbereiding:
Maak de prei schoon, snijd hem in grove stukken. - Doe hetzelfde met de ui.
- Ontvel de .
Bak de , samen met de ansjovis in een braadpan in licht aan. - Bak de andere groenten nog even kort mee. ( Ui, , en wortel gaan samen met laurier, tomaat, en zongedroogde tomaat in de pan).
Blus het geheel met een glas rode wijn. - Voeg na een minuutje of twee frito, samen met water toe zodat alles onderstaat.
- Zout kun je later toevoegen, maar gebruik minimaal 1 theelepel zwarte peper.
- Een Spaans pepertje kan natuurlijk ook.
Bereiding:
Breng het langzaam aan de kook en zet het dan voor twaalf uur in de oven op 110 graden celsius.
Daarna het geheel door een zeef gieten, vlees losplukken en apart leggen.
De groenten, ui en knoflook nog even van vellen ontdoen en bij het nat voegen.
Het geheel met een staafmixer pureren. - Daarna vlees, citroenrasp, en toevoegen.
Op smaak brengen met zeezout en . - Goed doorroeren en als het teveel afgekoeld is, nog even op temperatuur laten komen.
De pan daarna in ijswater zetten en zo snel mogelijk afkoelen.
Verdeel de saus in porties. - Je hebt saus voor ongeveer 16 personen.
Ook lekker om te maken
Variaties op Bolognese saus
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Bolognese saus | 5 | Sauzen en marinades |
Pasta bolognese saus | 1 | Pastagerechten |
Killer Bolognese saus | 1 | Stoofschotels |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- parmezaanse kaas kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in parmezaanse kaas
- Sporen van mosterd kunnen voorkomen in parmezaanse kaas
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- parmezaanse kaas is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van zout kunnen voorkomen in parmezaanse kaas
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 85 kcal | 4% | 1360 kcal |
Vetten | 3 g. | 4% | 48 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 2 g. | 0% | 32 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |