Bolognese saus
- Herkomst Italie
- Categorie Sauzen en marinades
- Bolognese saus recepten
- Bereiden
- Kookboek van sanneken
- 6 reviews
Keukenspullen
- Pan
Bereidingswijze
- verhit de in een grote pan, en fruit hierin de look, ajuin, en witte selder gedurende een 5-tal minuten op een laag vuur.
- Verhoog de temperatuur en voeg het gehakt toe.
- Bak het mooi bruin.
- Voeg de bouillon, , tomaat, en toe.
- Breng het geheel aan de kook en zet het vuur lager.
- Laat gedurende anderhalf uur pruttelen en roer af en toe.
- Voeg peper en zout naar smaak toe.
- Dien op met gekookte spaghetti en bestrooi met parmesaan kaas Smakelijk!
Ook lekker om te maken
-
Recept
Bolognese saus430m
-
Recept
Bolognese saus48u
-
Recept
Bolognese vleessaus430m
-
Recept
Jager-saus430m
-
Recept
Spaanse-saus430m
-
Recept
Rode wijn saus41u
Variaties op Bolognese saus
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Bolognese saus | 5 | Pastagerechten |
Killer Bolognese saus | 1 | Stoofschotels |
Pasta met zelfgemaakte bolognese saus | 1 | Pastagerechten |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in runderbouillon
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in runderbouillon en wijn
- suiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van ei kunnen voorkomen in runderbouillon en wijn
- Sporen van koemelk kunnen voorkomen in runderbouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van selderij kunnen voorkomen in runderbouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in wijn en suiker
- Sporen van soja kunnen voorkomen in runderbouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept (6)
Bolognese saus heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 6 recensies
RESET
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 266 kcal | 13% | 1064 kcal |
Vetten | 17 g. | 24% | 68 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 1 g. | 0% | 4 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |