Bolognese saus

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Braadpan
  • Pan

Bereidingswijze

  1. Snij de , in kleine stukjes.
  2. Snipper de .
  3. Plet de knoflook en snij heel fijn.
  4. Ontvel de en snij ze in stukjes.
  5. Kruid de met en .
  6. Bak in een grote braadpan de in een eetlepel .
  7. Neem de spejes met een schuimspaan uit de pan.
  8. Voeg nog een eetlepel olie toe aan de pan en braad hierin de bruin.
  9. Neem de uit de pan.
  10. Voeg, indien nodig, nog een eetlepel olie toe aan de pan en fruit hierin de , wortel, en tenslotte de knoflook in.
  11. Bak de op laag vuur mee.
  12. Voeg de toe.
  13. Doe nu de en de terug in de pan en blus af met een klein scheutje en eenrode wijn.
  14. Voeg de beker volle , de beker en het bouquet garni toe aan de pan.
  15. Laat op laag vuur minstens 4 uur pruttelen.
  16. Als het vlees totaal uiteengevallen is haal dan de "oneetbaar" vette stukken en het bouqet garni uit de pan.
  17. Serveer met de .
25
25
25

Ook lekker om te maken

Variaties op Bolognese saus

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Bolognese saus
VariatieAantalGang
Bolognese saus5Sauzen en marinades
Bolognese saus met spaghetti1Pastagerechten
Lekkere bolognese saus1Pastagerechten

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • parmezaanse kaas kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk en parmezaanse kaas
  • Sporen van mosterd kunnen voorkomen in azijn en parmezaanse kaas
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bleekselderij is niet geschikt voor een selderij-intollerantie
  • melk en parmezaanse kaas is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in azijn
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • parmezaanse kaas kan sporen bevatten van zout en Allergie in zout
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
335 kcal
16%1340 kcal
Vetten
16 g.
23%64 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
30 g.
11%120 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Bolognese saus