Bonenschotel met filet en paddestoelen
- Herkomst Nederland
- Categorie Vlees
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bonenschotel recepten
- Bereiden
- Kookboek van bettyvandijk
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Pan
Bereidingswijze
- Maak de bonen schoon en was ze, Maak de paddestoelen schoon.
- Was de en hak ze grof.
- Pel en snipper de .
- Verhit 1 eetlepel in een pan.
- Bak de helft van de glazig.
- Voeg de bonen, een beetje en ca. 125 milliliter water toe, breng aan de kook en laat de deksel op de pan.
- Verhit de in een grote en laat pan 15 minuten garen.
- Dep het vlees droog en verdeel de filets en de varkensfilets in 8 medaillons.
- Verhit de in een grote pan en laat de medaillons in ca. 3 minuten aan beide kanten bakken.
- Zet warm weg.
- Bak de paddestoelen 3-4 minuten aan in het hete braadvet en bak de rest van de uien kort mee.
- Klop de sausmix door ruim 125 milliliter water en breng de saus aan de kook.
- Voeg en de toe en breng opnieuw aan de kook.
- Klop er 75 gram Breng op smaak met en .
- Strooi wat en over de paddestoelen, serveer er eventueel gebakken aardappelen bij.
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en slagroom
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter en slagroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van soja kunnen voorkomen in olie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 370 kcal | 18% | 1480 kcal |
Vetten | 26 g. | 38% | 104 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 5 g. | 2% | 20 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |