Bosbessen-kwarkgebakjes

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Mixer
  • Oven
  • Bakpapier

Bereidingswijze

  1. Meng 100 gram , 200 gram , de , de , 1 , 50 gram en en een snufje met de mixer doorheen tot een glad deeg.
    Strooi wat op het werkblad, leg het deeg erop en vorm er een rol van.
  2. Snijd de rol in ca. 12 gelijke stukken en maak er met bestoven handen ballen van.
  3. Werk met 2 bakblikken en bekleed ze met bakpapier.
  4. Leg op elk bakblik op geruime afstand van elkaar 6 deegballen en druk ze plat (ca. 10 cm doorsnede).
    Roer de zure , 150 gram , 1 , de en 50 gram kort door elkaar.
  5. Verdeel het mengsel over de deegcirkels en laat hierbij de rand vrij.
  6. Verdeel de bosbesen er overheen (in bevroren toestand in geval van diepvriesbessen).
    Zet de bakblikken na elkaar ca. 25 minuten in een voorverwarmde oven op 175 graden C.
  7. Bestuif de gebakjes voor het serveren met .
  8. Versier de gebakjes met yoghurt en citroenmelisse.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
  • bakpoeder kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • suiker en poedersuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • ei is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • kwark, custard, magere yoghurt kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in kwark, melk, room, room, magere yoghurt
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • custard kan sporen bevatten van lactose en Allergie in kwark, melk, room, room, magere yoghurt
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en poedersuiker
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in olie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
558 kcal
27%2232 kcal
Vetten
19 g.
27%76 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
38 g.
14%152 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
25 g.
27%100 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Bosbessen-kwarkgebakjes