Bosbessentaartjes
- Herkomst Nederland
- Categorie Nagerechten
- Bereiden
- Kookboek van bettyvandijk
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Oven
- Vormpjes
Bereidingswijze
- Kneed 275 gram , 2 eetlepels , een snufje , 225 gram in blokjes en 4-5 eetlepels zeer koud water tot een glad deeg.
- Zet afgedekt ca. 30 minuten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 175 graden. - Was de en dep ze goed droog.
- Vermeng met de .
Rol het deeg op een met bestoven werkblad tot een plak van 2-3 mm dik. - Steek er 8 cirkels uit met een doorsnede van 12 cm
Vet 8 holtes van een muffinbakblik in met een beetje . - Leg de deegcirkels hierin.
Rol het overige deeg opnieuw uit. - Steek 8 cirkels (à ca. 9cm doorsnede) uit.
- Prik de cirkels in het midden een aantal keren in zodat de hitte goed uit de taartjes kan ontsnappen
Strooi in elke muffinvormpjes 1 theelepel . - Verdeel het bosbessenmengsel erover.
- Klop het los.
Bestrijk de randen van de deegcirkels met het en leg de deegcirkels op de . - Druk de randen goed op elkaar.
- Bestrijk met het overige en bestrooi met 2 eetlepels .
Bak de taartjes ca. 30 minuten in de oven. - Laat even afkoelen.
- Maak de taartjes van de randen los en neem ze uit de vormpjes.
- Serveer lauwwarm of koud.
- Lekker met slagroom.
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- paneermeel kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
- suiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- paneermeel kan sporen bevatten van ei en Allergie in ei
- boter en paneermeel kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- paneermeel kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 537 kcal | 26% | 2148 kcal |
Vetten | 48 g. | 69% | 192 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 53 g. | 20% | 212 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |