Bosnische gevulde paprika

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Pan

Bereidingswijze

  1. Meng het gehakt, het , de , 2 eetlepels en 2 uitgeperste teentjes .
    Vul hiermee de, door een klein gat uitgeholde, 's, nog steeds voorzichtig en houd ze heel!
    Snijd van de tomaten 15 stukken uit de buitenkant.
  2. Snijd met een scherp mesje hier rondjes uit; iets groter dan de openingen van de 's.
    Schuif deze rondjes dan heel voorzichtig in de opening van de zodat die geheel afgesloten zit.
    Wat er over is van de tomaat snijd je klein en gooi je in de pan.
    Doe nu het , de , de fijngesneden en , de , en de rest van de kruiden in een grote, liefst gietijzeren pan
    De pan hoeft niet hoog te zijn maar wel groot in diameter.
    Breng alles aan de kook en laat lekker een half uurtje pruttelen.
    Doe er dan de 's bij en laat het geheel nog eens 1½ uur zachtjes koken.
    Haal dan even de ’s eruit en ook de takjes kruiden en laat het vocht even inkoken, tot je de smaak goed vindt.
    Dit is voor iedereen verschillend.
    Leg de 's in een schaal en overgiet ze met het vocht.
  3. De zal gaan scheiden, maar dat hoort erbij!
    Serveer het met grof bruin en een schaaltje crème fraîche.
  4. Geef er diepe borden bij.
  5. Je doet de op het bord, doet er wat saus over en op de een theelepeltje crème fraîche.
    De bedoeling is dat je lekker met het in de saus doopt.
    Dit is echt bourgondisch eten, dus gezellig met vrienden en een lekker glaasje wijn erbij.
  6. Dit mag best een beetje zware rode wijn zijn.
  7. Eet smakelijk.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
  • stokbrood kan sporen bevatten van gluten en Allergie in stokbrood
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sesam kunnen voorkomen in stokbrood
  • stokbrood kan sporen bevatten van ei en Allergie in ei
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in stokbrood
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van noten kunnen voorkomen in stokbrood
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in olie en stokbrood
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
855 kcal
42%3420 kcal
Vetten
20 g.
29%80 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
118 g.
45%472 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Bosnische gevulde paprika