Bospaddestoelensoep
- Herkomst Nederland
- Categorie Soepen
- Bereiden
- Kookboek van kees_rundvlees
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Wok
- Pan
Bereidingswijze
- Snijdt de paddenstoelen in grove stukken.
- Doe de pot in de pan en voeg 3 potten water toe.
- Breng aan de kook en voeg de paddenstoelenbouillonblokjes toe.
- Laat zachtjes even doorkoken.
- Verhit ondertussen een wok op het vuur zonder iets erin.
- Als de wok heet is, roerbak de paddenstoelen, smelt er op het laatst een flinke klont aan toe en en naar smaak.
- Laat even sudderen en voeg het geheel dan toe aan de bouillon.
- Laat nog 5 minuten zachtjes doorkoken.
Gebruik voor een vegetarische versie geen runderbouillon maar groente of paddenstoelenbouillon. - Eet smakelijk!
Variaties op Bospaddestoelensoep
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Bospaddestoelensoep | 1 | Soepen |
Bospaddestoelensoep met witte port | 1 | Soepen |
Meergranen sandwich met rosbief en bospaddestoelensoep | 1 | Broodgerechten |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in rundvleesbouillon
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in rundvleesbouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van ei kunnen voorkomen in rundvleesbouillon
- Sporen van koemelk kunnen voorkomen in rundvleesbouillon en roomboter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van selderij kunnen voorkomen in rundvleesbouillon
- roomboter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van soja kunnen voorkomen in rundvleesbouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 43 kcal | 2% | 172 kcal |
Vetten | 4 g. | 6% | 16 g. |
Waarvan verzadigd | 2 g. | 14% | 8 g. |
Waarvan onverzadigd | 1 g. | 5% | 4 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 10% | 0 g. |
Koolhydraten | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 2 mg. | 0% | 8 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |