Bossche bollen
- Herkomst Nederland
- Categorie Streekgerechten
- Bereiden
- Kookboek van sacha
- 11 reviews
Keukenspullen
- Spuitzak
- Bakplaat
- Pan
- Oven
- Zeef
- Bakpapier
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden C.
- Zeef de met het boven een kom.
- Smelt de op een laag vuur met 75 mililiter water.
- Breng dit aan de kook en haal de pan van het vuur.
- Schep in één keer alle erbij en roer goed met een houten lepel.
- Klop het los en schenk het geleidelijk en al roerend bij de .
- Als het beslag er soepel en glanzend uitziet, zit er genoeg in.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier en schep 4 bergjes deeg erop.
- Laat veel ruimte tussen de bergjes.
- Bak de 4 soezen midden in de oven in ongeveer 20 minuten gaar en goudbruin.
- Laat de soezen helemaal afkoelen.
- Breek intussen de chocolade in blokjes en laat ze op een heel laag vuur (au bain marie) smelten.
- Doop de bovenkanten van de soezen in de chocolade en laat de chocolade stollen.
- Klop de met de stijf.
- Doe de in de spuitzak.
- Maak met het spuitmondje een gaatje aan de onderkanten van de soezen en vul ze met de .
- Zet de soezen ongeveer 10 minuten in de vriezer.
Variaties op Bossche bollen
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Bossche bollen | 1 | Taart en gebak |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in pure chocolade
- pure chocolade kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
- suiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- pure chocolade kan sporen bevatten van ei en Allergie in ei
- boter en pure chocolade kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en slagroom
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van noten kunnen voorkomen in pure chocolade
- Geen overeenkomsten gevonden.
- pure chocolade kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter en slagroom
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
- Sporen van soja kunnen voorkomen in pure chocolade
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept (11)
Bossche bollen heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 11 recensies
RESET
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 478 kcal | 23% | 1912 kcal |
Vetten | 31 g. | 44% | 124 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 48 g. | 18% | 192 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |