Bossche bollen

Ingrediënten

+ -
print

Extra nodig:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Spuitzak
  • Bakplaat
  • Pan
  • Oven
  • Zeef
  • Bakpapier

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden C.
  2. Zeef de met het boven een kom.
  3. Smelt de op een laag vuur met 75 mililiter water.
  4. Breng dit aan de kook en haal de pan van het vuur.
  5. Schep in één keer alle erbij en roer goed met een houten lepel.
  6. Klop het los en schenk het geleidelijk en al roerend bij de .
  7. Als het beslag er soepel en glanzend uitziet, zit er genoeg in.
  8. Bekleed een bakplaat met bakpapier en schep 4 bergjes deeg erop.
  9. Laat veel ruimte tussen de bergjes.
  10. Bak de 4 soezen midden in de oven in ongeveer 20 minuten gaar en goudbruin.
  11. Laat de soezen helemaal afkoelen.
  12. Breek intussen de chocolade in blokjes en laat ze op een heel laag vuur (au bain marie) smelten.
  13. Doop de bovenkanten van de soezen in de chocolade en laat de chocolade stollen.
  14. Klop de met de stijf.
  15. Doe de in de spuitzak.
  16. Maak met het spuitmondje een gaatje aan de onderkanten van de soezen en vul ze met de .
  17. Zet de soezen ongeveer 10 minuten in de vriezer.
25
25
25

Variaties op Bossche bollen

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Bossche bollen
VariatieAantalGang
Bossche bollen1Taart en gebak

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in pure chocolade
  • pure chocolade kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • pure chocolade kan sporen bevatten van ei en Allergie in ei
  • boter en pure chocolade kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en slagroom
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van noten kunnen voorkomen in pure chocolade
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • pure chocolade kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter en slagroom
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in pure chocolade
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (11)

Bossche bollen heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 11 recensies
RESET

Mijn bollen waren super mooi toen ze uit de oven kwamen om daarna volledig in elkaar te vallen; wat heb ik misdaan? Dank u.
Liliane Meirlaen 19 november 2014
Mijn vader was een Brabantse banketbakker; ik heb het volgende recept dus van hem geërfd. Dat bovenstaand recept misschien niet zo goed lukt, of kans heeft te mislukken komt misschien door de verhoudi... Lees reactie
Els 11 oktober 2013
Doe hier 3 eieren bij, met 1 ei worden de Bossche bollen niet groter dan een soesje.
Peter 28 september 2013
Wat doe ik verkeerd? Het is de tweede keer dat ik dit recept probeer. Twee keer mislukt. De soezen worden in de oven niet groter, en worden in de twintig minuten die in het recept staan ook niet gaa... Lees reactie
Patrix 24 augustus 2013
Ten eerste blijven die bollen behoorlijk klein en 4 stuks kreeg ik niet uit dat beetje beslag. Zonde van de tijd.
Jacky Lokhorst 17 augustus 2013
Ik heb ze al verschillende keren gemaakt en ze vallen prima in de smaak. Iedereen komt op de koffie maar willen er wel een bossche bol bij.
Anja 3 april 2013
Ik heb het een keer gebakken en het was goed gelukt.
Jan van der Panne 5 november 2012
Ik ga het morgen proberen en ik zal laten weten wat en hoe.
Riny de Zeeuw 10 maart 2012
Ik woon nu in griekenland en je hebt hier geen albert heijn met nederlandse lekkernijen of zo. Dus ik kijk altijd naar nederlandse recepten en ik maak ze en ze vallen dik in de smaak hier in griekenla... Lees reactie
Walandi 23 november 2011
Dit recept is wel geschikt voor koemelkallergie. Koop lactosevrije boter en slagroom van het mer MinusL en pure chocolade van het AH huismerk.
5 september 2011
Ze zijn heel lekker.
13 augustus 2011

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
478 kcal
23%1912 kcal
Vetten
31 g.
44%124 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
48 g.
18%192 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Bossche bollen