Boterbloempjes

Ingrediënten

+ -
print

Voorbereiding: ± 45 min.

Rijzen: ± 1 uur

Baktijd: 2 maal ± 10 min.

Voor 18 stuks:

Voor de vulling:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Bakplaat
  • Oven
  • Bakpapier

Bereidingswijze

  1. De in een kom brokkelen en met de gladroeren.
  2. De bloem met de erop zeven en met de boter, het en de tot een glad deeg kneden.
  3. Afgedekt met een vochtige doek op een warme plaats ± 30 min.
  4. laten rijzen.
  5. Voor de vulling de boter met de en de door de kneden.
  6. Het deeg op een met bloem bestoven aanrecht nogmaals kneden.
  7. In twee stukken verdeln en elk stuk uitrollen tot een rechthoek van ± 30 x 36 cm.
  8. Met vulling bestrijken.
  9. De beide stukken in de lengte dubbelklappen en in 4 cm brede stukken snijden.
  10. In elk stuk aan één van de lange zijdes een aantal kleine inkepingen maken.
  11. De uiteinden naar het midden vouwen en de stukken in een cirkel op een met bakpapier bedekte bakplaat leggen.
  12. Afgedekt nogmaals ± 30 min.
  13. laten rijzen.
  14. De oven voorverwarmen op 225°C.
  15. De deegstukken bestrijken met losgeklopt ei en bestrooien met .
  16. Midden in de oven ± 10 min.
  17. bakken.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • gist kan sporen bevatten van gluten en Allergie in tarwebloem
  • suiker en vanillesuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eierdooier is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • roomboter en roomboter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • amandelspijs en amandelschaafsel is niet geschikt voor een noten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • melk, roomboter, roomboter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
291 kcal
14%2619 kcal
Vetten
9 g.
14%81 g.
Waarvan verzadigd
3 g.
15%27 g.
Waarvan onverzadigd
1 g.
5%9 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
11%0 g.
Koolhydraten
37 g.
14%333 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
5 g.
5%45 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
2 mg.
0%18 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Boterbloempjes