Boterkoek

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Vormpjes

Bereidingswijze

  1. Mix de en suiker door elkaar.
  2. Voeg de en het toe.
  3. Snijd de er doorheen.
  4. Voeg de helft van het los geklopte toe.
  5. Laat het deeg voor 30 minuten in de koelkast afkoelen.
  6. Vet een vorm van 24 cm doorsnee in.
  7. Doe het deeg in de vorm.
  8. Maak met een vork vormpjes in het deeg.
  9. Bestrijk het met het overige .
  10. Doe het op de onderste richel, 175 graden C.
  11. ongeveer 20 minuten (op aanraden van de banketbakker!
  12. Bedankt voor de tip!).
  13. Het is een best zwaar recept/taart, dus kan voor een groot aantal mensen gemaakt worden!
25
25
25

Variaties op Boterkoek

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Boterkoek
VariatieAantalGang
Boterkoek15Taart en gebak
Appel-boterkoek4Taart en gebak
Boterkoekjes3Taart en gebak

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • basterdsuiker en vanillesuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • ei is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (2)

Boterkoek heeft een gemiddelde waardering gekregen van 6 / 10 in 2 recensies
RESET

Ah vandaar dat hij altijd zo hard is bij mij!
fredemar 24 augustus 2010
Hallo fredemar boterkoek mag nooit langer in de oven dan 20 minuten omdat boterkoek het karakter heeft van niet helemaal gaar zijn. ander word het een hele harde koek ipv boterkoek banketbakker henny
henny57 1 januari 2008

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
214 kcal
10%2568 kcal
Vetten
17 g.
25%204 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
30 g.
11%360 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Boterkoek