Boterkoek
- Herkomst Nederland
- Categorie Taart en gebak
- Boterkoek recepten
- Bereiden
- Kookboek van fredemar
- 2 reviews
Keukenspullen
- Vormpjes
Bereidingswijze
- Mix de en suiker door elkaar.
- Voeg de en het toe.
- Snijd de er doorheen.
- Voeg de helft van het los geklopte toe.
- Laat het deeg voor 30 minuten in de koelkast afkoelen.
- Vet een vorm van 24 cm doorsnee in.
- Doe het deeg in de vorm.
- Maak met een vork vormpjes in het deeg.
- Bestrijk het met het overige .
- Doe het op de onderste richel, 175 graden C.
- ongeveer 20 minuten (op aanraden van de banketbakker!
- Bedankt voor de tip!).
- Het is een best zwaar recept/taart, dus kan voor een groot aantal mensen gemaakt worden!
Ook lekker om te maken
-
Recept
Boterkoek a la opa445m
-
Recept
Boterkoek met rum,custard en pijnboompitten430m
-
Recept
Boterkoek41u
-
Recept
Boterkoek41u
-
Recept
Appel-boterkoek425m
-
Recept
Appel-boterkoek41u30m
Variaties op Boterkoek
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Boterkoek | 15 | Taart en gebak |
Appel-boterkoek | 4 | Taart en gebak |
Boterkoekjes | 3 | Taart en gebak |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- basterdsuiker en vanillesuiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- ei is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept (2)
Boterkoek heeft een gemiddelde waardering gekregen van 6 / 10 in 2 recensies
RESET
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 214 kcal | 10% | 2568 kcal |
Vetten | 17 g. | 25% | 204 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 30 g. | 11% | 360 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |