Boterkoek
- Herkomst Nederland
- Categorie Taart en gebak
- Boterkoek recepten
- Bereiden
- Kookboek van roderik
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Mixer
- Oven
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden C.
- Doe de , de , de suiker en het in een kom.
- Mix dit met een mixer tot een klein beetje samenhang verkregen is.
- Vet een springvorm met een diameter van 24 cm in en vul hem dan met het beslag.
- Klop het los en bestrijk daarmee het beslag.
- Plaats de springvorm in het midden van de oven en bak de boterkoek gaar en half bruin in ca. 10 à 15 minuten.
- Eet smakelijk!
Ook lekker om te maken
Variaties op Boterkoek
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Boterkoek | 15 | Taart en gebak |
Appel-boterkoek | 4 | Taart en gebak |
Boterkoekjes | 3 | Taart en gebak |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- basterdsuiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- ei is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 288 kcal | 14% | 2304 kcal |
Vetten | 21 g. | 30% | 168 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 43 g. | 16% | 344 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |