Boterkoek met amandelspijs
- Herkomst Nederland
- Categorie Taart en gebak
- Boterkoek recepten
- Bereiden
- Kookboek van henny57
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Oven
- Bakpapier
Bereidingswijze
- Boterkoekvorm zijkanten invetten
Bakpapier op de bodem leggen.
los kloppen.
Oven voorverwarmen op 180 graden C.
, en door elkaar kneden.
zeven, toevoegen en mengen
Spijs vermengen met het halve .
Deeg in tweëen delen.
Halve deeg op de bodem verdelen.
Spijs aanmaken met het halve en de .
Dit verdelen over de bodem en 1 cm van de rand vrijhouden.
Deeg uitrollen ter grootte van de boterkoekvorm.
Deeg er boven op leggen en iets aandrukken.
2 x bestrijken met losgeklopt .
Met vork ruitvorm op deeg maken.
In het midden van de oven zetten.
In 30 minuten lichtbruin bakken (niet langer!).
Ook lekker om te maken
-
Recept
Cheesecake met amandelspijs430m
-
Recept
Peters appeltaart met amandelspijs en abrikozenjam41u30m
-
Recept
Appeltaart met abrikozenjam en amandelspijs41u
-
Recept
Taart Aardbeien met amandelspijs42u10m
-
Recept
Pistache-amandelspijs bonbons42u45m
-
Recept
Appelbollen met amandelspijs en hazelnoten425m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- basterdsuiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- ei is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- amandelspijs is niet geschikt voor een noten-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 196 kcal | 9% | 1960 kcal |
Vetten | 13 g. | 19% | 130 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 27 g. | 10% | 270 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |