Boterkoek voor een zandtaartvorm van 20 cm
- Herkomst Nederland
- Categorie Taart en gebak
- Boterkoek recepten
- Bereiden
- Kookboek van anjager
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Oven
Bereidingswijze
- De , , suiker, en in een kom doen.
- De klein snijden.
- Alles vlug kneden tot een gelijkmatig deeg.
Deeg 15 min. - in de koelkast bewaren.
- De vorm beboteren en met bestuiven.
Het deeg in de vorm leggen en oppervlakkig ruiten er indrukken. - Het rooster op de middelste richel schuiven en de vorm erop plaatsen.
De koek in een warme maar niet te hete oven op 160ºC. - Lichtbruin en bijna gaar laten worden in 30 min.
- Halverwege de tijd de koek, behalve de rand, met bestrijken.
- De koek voor het keren even laten opstijven.
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- basterdsuiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- ei is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- Sporen van koemelk kunnen voorkomen in roomboter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- roomboter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 487 kcal | 24% | 1948 kcal |
Vetten | 18 g. | 26% | 72 g. |
Waarvan verzadigd | 9 g. | 49% | 36 g. |
Waarvan onverzadigd | 5 g. | 18% | 20 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 2 g. | 36% | 8 g. |
Koolhydraten | 71 g. | 27% | 284 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 7 mg. | 0% | 28 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |