Bouillabaise, zuidfranse vissoep

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Pan

Bereidingswijze

  1. Snijd de visfilet in stukken van ca. 4 cm.
  2. Maak de groente schoon.
  3. Snipper de en de knoflook, snijd de venkel in stukjes, de in schijfjes en de in vieren.
  4. Verhit de olie in een grote pan en fruit de en knoflooksnippers met de venkelstukjes in ca. 5 minuten zachtjes glazig.
  5. Roer af en toe.
  6. Roer de stukken tomaat, de aardappelschijfjes, de geraspte citroenschil, de tijm, het laurierblaadje en de safraan erdoor.
  7. Schenk de en de erbij en breng de vloeistof aan de kook.
  8. Laat de soep ca. 15 minuten zachtjes koken, tot de groente gaar zijn.
  9. Voeg de stukken vis toe en laat ze in 10 minuten zachtjes gaar worden.
  10. Breng de soep op smaak met en .
  11. Geef de geraspte er appart bij.
  12. Serveer met stokbrood en eventueel met roille (scherpe pepersaus, zie elders in dit receptenboek)
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in visbouillon
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in wijn en visbouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in wijn en visbouillon
  • visbouillon en kaas kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in kaas
  • Sporen van mosterd kunnen voorkomen in kaas
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in visbouillon
  • kaas is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in wijn
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in visbouillon
  • visbouillon is niet geschikt voor een vis-intollerantie
  • kaas kan sporen bevatten van zout en Allergie in zout
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (2)

Bouillabaise, zuidfranse vissoep heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 2 recensies
RESET

Zo lekker makkelijk!
Roelof 4 augustus 2012
Een geweldig recept een zeer smakelijke maaltijd ook voor meerdere personen!
Lia 15 mei 2012

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
124 kcal
6%496 kcal
Vetten
3 g.
5%12 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
5 g.
1%20 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Bouillabaise, zuidfranse vissoep