Bouillabaise
- Herkomst Frankrijk
- Categorie Maaltijdsoepen
- Bouillabaise2 recepten
- Bereiden
- Kookboek van lea
- Schrijf een review
Bereidingswijze
- Verwarm de olie in een grote kom en bak de (en) 10-15 min zachtjes tot ze glazig zijn.
- Voeg de en de selder (of de mosselgroenten) toe en bak het nog 10 min.
- Doe , knoflook, en (of pepertje) erbij.
- Laat alles een paar seconden bakken.
- Meng de , saffraan, en erdoor.
- Laat het 20 minuten op een laag vuur koken.
- Voeg de toen en peper en zout naar smaak.
- Laat het nog even sudderen en voeg de toe.
- Voeg de vis en toe en laat ze zachtjes 2-3 minuten in de soep garen.
- Verdeel de soep onmiddellijk over de borden en leg er een crouton (of stukje ) bestreken met rouille in.
- Geef er aan tafel extra rouille en croutons (of stukjes ) bij.
Ook lekker om te maken
Variaties op Bouillabaise
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Bouillabaise, zuidfranse vissoep | 1 | Maaltijdsoepen |
Vissoep bouillabaise van de mediteranee | 1 | Vis en schaaldieren |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in visbouillon
- wijn, visbouillon, stokbrood kan sporen bevatten van gluten en Allergie in stokbrood
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sesam kunnen voorkomen in stokbrood
- Sporen van ei kunnen voorkomen in wijn, visbouillon, stokbrood
- Sporen van koemelk kunnen voorkomen in visbouillon en stokbrood
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van noten kunnen voorkomen in stokbrood
- Sporen van selderij kunnen voorkomen in visbouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- scampi is niet geschikt voor een schaaldieren-intollerantie
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in wijn
- Sporen van soja kunnen voorkomen in visbouillon en stokbrood
- visbouillon is niet geschikt voor een vis-intollerantie
- zout en peper past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 219 kcal | 10% | 1752 kcal |
Vetten | 0 g. | 1% | 0 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 17 g. | 6% | 136 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |