Bouillabaisse
- Herkomst Frankrijk
- Categorie Soepen
- Bouillabaisse recepten
- Bereiden
- Kookboek van sjoerd-63
- Schrijf een review
Bereidingswijze
- De uien snipperen.
- De knoflook grof hakken.
- De in een beetje warm water laten wellen.
- De vis is stukken van ± 2 x 2 cm snijden.
- De uien en knoflook glazig fruiten in de daarna de en erdoor roeren laat dit ± 2 minuten sudderen.
- Leg nu de vis boven op dit mengsel met uitzondering van de mosselen.
- Na ± 5 minuten de bouillon er bij en zachtjes aan de kook brengen.
- Daarna de mosselen erbij eventueel op smaak maken met nog wat zout.
- Soep in de kom scheppen en afmaken met een scheutje en wat geraspte gruyère .
- Serveer er met rouille bij.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Bouillabaisse41u5m
-
Recept
Bouillabaisse430m
Variaties op Bouillabaisse
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Bouillabaisse | 3 | Soepen |
Bouillabaisse van Noorzeevis | 1 | Vis en schaaldieren |
Bouillabaisse - Vissoep | 1 | Maaltijdsoepen |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in visbouillon
- visbouillon en stokbrood kan sporen bevatten van gluten en Allergie in stokbrood
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sesam kunnen voorkomen in stokbrood
- Sporen van ei kunnen voorkomen in visbouillon en stokbrood
- visbouillon, kaas, stokbrood kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in room en kaas
- Sporen van mosterd kunnen voorkomen in kaas
- Sporen van noten kunnen voorkomen in stokbrood
- Sporen van selderij kunnen voorkomen in visbouillon
- room en kaas is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van soja kunnen voorkomen in visbouillon en stokbrood
- zalmfilet en visbouillon is niet geschikt voor een vis-intollerantie
- Sporen van zout kunnen voorkomen in kaas
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 410 kcal | 20% | 1640 kcal |
Vetten | 21 g. | 30% | 84 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 34 g. | 13% | 136 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |