Bouillabaisse
- Herkomst Frankrijk
- Categorie Soepen
- Bouillabaisse recepten
- Bereiden
- Kookboek van joop
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Braadpan
Bereidingswijze
- Voorbereiden:
- Snijd de vis in blokjes.
- Pel en snipper de .
- Maak de schoon en snijd deze in smalle ringen.
- Pel het teentje en hak het fijn.
- Kruis de in, leg ze even in heet water, pel ze en snijd ze in stukjes.
- Maak de venkel schoon, snijd of schaaf deze in ringen en hak het venkelgroen fijn.
- Bereiden:
- Verhit de olie in een braadpan en fruit hierin de , , , , sinaasappelrasp en venkel zonder groen 3 minuten.
- Schenk de bouillon en de erbij en breng het aan de kook.
- Voeg de visblokjes en tomaat toe en kook zachtjes 10 minuten.
- Schep de erdoor en verwarm zonder te koken.
- Garneer met venkelgroen en serveer er met bij.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Bouillabaisse41u5m
-
Recept
Bouillabaisse45u
Variaties op Bouillabaisse
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Bouillabaisse | 3 | Soepen |
Bouillabaisse van Noorzeevis | 1 | Vis en schaaldieren |
Bouillabaisse - Vissoep | 1 | Maaltijdsoepen |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in visbouillon
- visbouillon, wijn, stokbrood kan sporen bevatten van gluten en Allergie in stokbrood
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sesam kunnen voorkomen in stokbrood
- Sporen van ei kunnen voorkomen in visbouillon, wijn, stokbrood
- Sporen van koemelk kunnen voorkomen in visbouillon en stokbrood
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van noten kunnen voorkomen in stokbrood
- Sporen van selderij kunnen voorkomen in visbouillon en kruidenboter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- garnalen is niet geschikt voor een schaaldieren-intollerantie
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in wijn
- Sporen van soja kunnen voorkomen in visbouillon en stokbrood
- kabeljauwfilet en visbouillon is niet geschikt voor een vis-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 262 kcal | 13% | 1048 kcal |
Vetten | 3 g. | 5% | 12 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 40 g. | 15% | 160 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |