Bouillon met basilicumballetjes

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Pan
  • Zeef

Bereidingswijze

  1. Pel de en snijd in 4 stukken.
  2. Maak 1 wortel, de en de schoon en snijd ze in blokjes en ringen.
  3. Verhit 2 eetlepels in een pan, fruit de en de groente hierin aan en strooi het erover.
  4. Giet er 1 liter water bij, breng aan de kook en laat 45 minuten zachtjes koken.
  5. Maak de lenteuitjes en de resterende wortel schoon, was ze en snijd ze in zeer dunne repen.
  6. Maak de basilicum schoon.
  7. Pluk de blaadjes eraf en snijd alles zeer fijn.
  8. Breng de , wat en 2 eetlepels aan de kook.
  9. Voeg de in 1 keer toe en roer net zolang dat de als een bal loslaat.
  10. Haal de pan van het vuur, roer het en de basilicum erdoor en laat afkoelen.
  11. Maak met 2 vochtige dessertlepels balletjes van het deeg.
  12. Laat de balletjes in ruimkokend water ca. 10 minuten garen.
  13. Laat de balletjes uitlekken.
  14. Zeef de bouillon en breng hem aan de kook.
  15. Breng op smaak met en .
  16. Laat de groentereepjes 2-3 minuten garen en verhit de kruidenballetjes erin.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • ei is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en melk
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • knolselderij is niet geschikt voor een selderij-intollerantie
  • boter en melk is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
296 kcal
14%1184 kcal
Vetten
57 g.
82%228 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
39 g.
15%156 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Bouillon met basilicumballetjes