Bourgondische Stoofpot

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Braadpan
  • Pan

Bereidingswijze

  1. Maak de groenten schoon en snijd de in stukjes en de wortel in plakjes en de in vieren.
  2. Verhit de in een braadpan.
  3. Bak de spekblokjes ca. 1 minuut.
  4. Voeg het vlees toe en bak rondom bruin.
  5. Voeg de , 1/3 van de wortelen en 1/3 van de toe.
  6. Voeg naar smaak peper, zout en roer 1 eetlepel en het door het vlees groenten mengsel.
  7. Breng het geheel aan de kook en laat met de deksel op de pan 2 uur stoven.
  8. Af en toe roeren.
  9. Voeg dan de rest van de wortel en de toe.
  10. Voeg 3 deciliter water aan het geheel en laat het weer aan de kook komen.
  11. Laat het nog 45 minuten stoven.
  12. Schil de en verwijder het klokhuis.
  13. Snijd het vruchtvlees in stukjes en roer dit door de stoofpot.
  14. Stoof nu nog 10 minuten.
  15. Roer de maïzena glad met de en schenk dit mengsel al roerende bij de stoofpot.
  16. Blijf roeren tot het geheel gebonden is.
  17. Voeg naar smaak toe.
  18. Strooi de erover.
25
25
25

Ook lekker om te maken

Variaties op Bourgondische Stoofpot

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Bourgondische Stoofpot
VariatieAantalGang
Bourgondische stoofpot1Stoofschotels

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • flesje bier is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en slagroom
  • mosterd is niet geschikt voor een mosterd-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter en slagroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in champignons, mosterd, flesje bier
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • ontbijtspek en zout en peper past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
148 kcal
7%592 kcal
Vetten
13 g.
19%52 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
1 g.
0%4 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Bourgondische Stoofpot