Bourgondische stoofpot

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Pan

Bereidingswijze

  1. Snijd het vlees in dobbelsteentjes.
  2. Smelt de helft van de en fruit hierin de en de gesnipperde .
  3. Schep en uit de pan en braad in het achtergebleven vet het vlees dat met wat is bestrooid.
  4. Voeg de , uit de pers, en toe.
  5. Laat alles zachtjes bakken.
  6. Voeg het spek en de weer toe en giet de even verwarmde en de in de pan.
  7. Voeg , , en de in plakjes gesneden wortel toe en laat alles ongeveer 2 uur stoven op een laag pitje.
  8. Bak de in de rest van de en doe ze bij de stoofpot.
  9. Kneed restje met wat tot kleine balletjes en doe steeds een klein beetje in de pan.
  10. Roer goed doorelkaar, zodat de saus mooi bindt.
  11. Strooi voor het op dienen wat versgehakte peterselie op de stoofpot.
  12. Drink er rode bij (dezelfde die ook in het gerecht gebruikt wordt).
  13. Het lekkerst smaakt deze stoofpot met een mooie puree, maar je kunt ook rijst erbij serveren.
  14. Een frisse appelcompote doet het goed als bijgerecht (zelfgemaakt van goudreinetten).
25
25
25

Variaties op Bourgondische stoofpot

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Bourgondische stoofpot
VariatieAantalGang
Bourgondische Stoofpot1Ovenschotels

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in bouillon
  • wijn en bouillon kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in wijn en bouillon
  • boter en bouillon kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in bouillon
  • boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in champignons en wijn
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in bouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bouillon en zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
682 kcal
34%2728 kcal
Vetten
32 g.
46%128 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
49 g.
19%196 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Bourgondische stoofpot