Brabantse Hazenpeper
- Herkomst Nederland
- Categorie Wild
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van vandenoetelaar
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Pan
- Oven
Bereidingswijze
- Koopt u de haas heel in, dan zult u de rug ervan in zijn geheel braden ("zo rood als de gast het wenst"): 1 rug voor 2-3 personen.
- De bouten stooft u, in een bruine saus: 1 per persoon.
- De voorpoten, plus al het overige dat nog enig aanzien heeft - ook het hart en de lever en voor degene die hersenen wil, ook de kop - stooft u gaar tot een hazenpeper.
- Bak of braad de stukken haas goed bruin in het vet, vrijgekomen bij het "uitbakken" van de dobbelsteentjes (in een pan met dikke bodem).
- Bestrooi ze met de en de gehakte en "bruineer" ook deze.
- Giet het erbij, vermeng alles goed en breng het aan de kook.
- Voeg dan de laurier, geplette knoflook, , uitgebakken spek, bruine , , uit de molen en de toe en laat het vlees in 40 minuten stoven, tot het van het bot loslaat.
- Controleer tenslotte de saus op de juiste dikte (= slap af, of bind bij).
- Maak aardappelpuree; doe deze in een ovenvaste schotel, bestrooi met broodkruimels, besprenkel met gesmolten boter en laat het geheel in de oven van 200 graden C een korstje krijgen.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Hazenpeper41u15m
-
Recept
Hazenpeper42u
-
Recept
Hazenpeper42u45m
-
Recept
Hazenpeper met geconfijte sjalotjes en knoflook41u40m
-
Recept
Hazenpeper455m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bloem en bier is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- suiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in bier en suiker
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 386 kcal | 19% | 1544 kcal |
Vetten | 24 g. | 34% | 96 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 26 g. | 10% | 104 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 2 g. | 2% | 8 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |