Snijd het vlees in dobbelsteentjes.
Pel en snipper de uien, de knoflook en de mini uitjes.
Maak de champignons schoon en snijd ze in vieren.
Bind de met de en het laurierblad(1 stuk) met een katoenen draad tot een bosje.
Verhit de helft van de olie en de helft van de boter(100 gram) op een halfhoog vuur in een ruime braadpan.
Bak het spek op een halfhoog vuur 5 minuten.
Voeg de gesneden ui(1 stuk) toe en roerbak die 3 minuten mee.
Voeg de knoflook toe en bak alles nog 1 minuut.
Neem de pan van het vuur.
Verhit de rest van de olie en de boter(100 gram) op een hoog vuur in een grote koekenpan.
Bak de helft van het vlees al omscheppend bruin en doe het ook in de braadpan.
Bak de rest van het vlees in de rest van het braadvet en schep het ook in de braadpan.
Bak de mini uitjes met de paddenstoelen 5 minuten in de rest van het bakvet lichtbruin en zet ze apart.
Zet de braadpan weer op het vuur.
Strooi de bloem(3 eetlepels), peper(2 theelepels) en zout(1 theelepel) over het vlees en roerbak het op een laag vuur 1 minuut.
Voeg de wijn(7 deciliter), cognac(0.5 deciliter) en het kruidenbosje toe en breng alles, al roerende tegen de kook aan.
Het mag niet koken, want dan wordt het vlees taai.
Laat het vlees op een laag vuur in ca. 2 uur helemaal gaar stoven.
Schep het bovendrijvende vet zoveel mogelijk weg.
Voeg de mini uitjes en de paddenstoelen toe en laat alles nog 10 minuten op heel laag vuur staan.
Verwijder het kruidenbosje.
Strooi vlak voor het serveren de peterselie(2 eetlepels)(2 takjes) erover.
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Geen overeenkomsten gevonden.
Gluten
wijn kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
Suiker
Geen overeenkomsten gevonden.
Sesam
Geen overeenkomsten gevonden.
Ei
Sporen van ei kunnen voorkomen in wijn
Koemelk
boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
Mosterd
Geen overeenkomsten gevonden.
Noten
Geen overeenkomsten gevonden.
Selderij
Geen overeenkomsten gevonden.
Lactose
boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
Schaaldieren
Geen overeenkomsten gevonden.
Sulfiet
Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in wijn
Soja
Geen overeenkomsten gevonden.
Vis
Geen overeenkomsten gevonden.
Zoutarm
zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt? Help anderen & deel nu je ervaring met anderen! Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.