Braziliaanse aardappelsoep

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Soeppan
  • Staafmixer

Bereidingswijze

  1. Smelt de in een soeppan en fruit de op heel laag vuur in 8 minuten glazig.
  2. Ontvel intussen de tomaten:
  3. kruis de aan de bolle kant in, dompel ze even in kokend water en trek het velletje eraf.
  4. Snijd de in vieren en verwijder de zaadjes.
  5. Hak het vruchtvlees fijn.
  6. Schep de tomatenstukjes met het door de en bak het geheel nog 5 minuten op zacht vuur, regelmatig roerend.
  7. Schil de zoete en snijd ze in blokjes.
  8. Schep de aardappelblokjes door het tomatenmengsel en voeg de bouillon toe.
  9. Breng alles op hoog vuur aan de kook en laat de zoete aardappel in 15 minuten zachtjes garen.
  10. Pureer de soep met de staafmixer en warm hem nog even zachtjes door.
  11. Breng op smaak met en peper.
  12. Schep de zoete aardappelsoep in 4 warme, wijde kommen en garneer met de en de koriander.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in vleesbouillon
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in vleesbouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in vleesbouillon
  • boter en vleesbouillon kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in vleesbouillon
  • boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in vleesbouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
198 kcal
9%792 kcal
Vetten
8 g.
12%32 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
28 g.
10%112 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Braziliaanse aardappelsoep