Bread and butter pudding

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Oven
  • Bakfolie

Bereidingswijze

  1. Ontkorst het en besmeer de sneetjes aan 1 kant met de boter en halveer ze.
  2. Was de en dep ze droog.
  3. Vet een ovenschotel in en leg de sneetjes dakpansgewijs met de besmeerde kant naar boven in de ovenschotel.
  4. Strooi er de over.
  5. Splits 3 en klop 3 met 3 eidooiers, de , de en een snufje zout tot een schuimige crème.
  6. Breng de met de aan de kook.
  7. Giet dit al kloppend bij de crème.
  8. Giet het mengsel over het .
  9. Zet de ovenschotel in een hoge braadslede en vul deze tot ca. 2 cm onder de rand van de schotel Bak de pudding au bain marie in het midden van een voorverwarmde oven van 200 graden C.
  10. gaar en goudbruin.
  11. Dek de bovenkant, zodra deze goudbruin is af met bakfolie.
  12. De pudding is gaar wanneer een erin gestoken satépen er droog uitkomt.
  13. Lekker met melbasaus (zie Mijn Receptenboek).
25
25
25

Variaties op Bread and butter pudding

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Bread and butter pudding
VariatieAantalGang
Sinaasappel bread and butter pudding1Nagerechten

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • brood kan sporen bevatten van gluten en Allergie in brood
  • suiker en vanillesuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Sporen van sesam kunnen voorkomen in brood
  • brood kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren
  • brood en roomboter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk en slagroom
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van noten kunnen voorkomen in brood
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • roomboter, melk, slagroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in brood
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Bread and butter pudding heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Het is echt heerlijk ik heb in de plaats van slagroom cocosmelk gebruikt en wat cocos er bij gedaan dat was heel erg lekker heb hem voor 50 min in de oven gehad
Brigitte 12 februari 2017

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
475 kcal
23%1900 kcal
Vetten
19 g.
27%76 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
36 g.
14%144 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
25 g.
27%100 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Bread and butter pudding