Bread and butter pudding
- Herkomst Nederland
- Categorie Nagerechten
- Bereiden
- Kookboek van bettyvandijk
- 1 reviews
Keukenspullen
- Oven
- Bakfolie
Bereidingswijze
- Ontkorst het en besmeer de sneetjes aan 1 kant met de boter en halveer ze.
- Was de en dep ze droog.
- Vet een ovenschotel in en leg de sneetjes dakpansgewijs met de besmeerde kant naar boven in de ovenschotel.
- Strooi er de over.
- Splits 3 en klop 3 met 3 eidooiers, de , de en een snufje zout tot een schuimige crème.
- Breng de met de aan de kook.
- Giet dit al kloppend bij de crème.
- Giet het mengsel over het .
- Zet de ovenschotel in een hoge braadslede en vul deze tot ca. 2 cm onder de rand van de schotel Bak de pudding au bain marie in het midden van een voorverwarmde oven van 200 graden C.
- gaar en goudbruin.
- Dek de bovenkant, zodra deze goudbruin is af met bakfolie.
- De pudding is gaar wanneer een erin gestoken satépen er droog uitkomt.
- Lekker met melbasaus (zie Mijn Receptenboek).
Ook lekker om te maken
Variaties op Bread and butter pudding
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Sinaasappel bread and butter pudding | 1 | Nagerechten |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- brood kan sporen bevatten van gluten en Allergie in brood
- suiker en vanillesuiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Sporen van sesam kunnen voorkomen in brood
- brood kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren
- brood en roomboter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk en slagroom
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van noten kunnen voorkomen in brood
- Geen overeenkomsten gevonden.
- roomboter, melk, slagroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
- Sporen van soja kunnen voorkomen in brood
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept (1)
Bread and butter pudding heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 475 kcal | 23% | 1900 kcal |
Vetten | 19 g. | 27% | 76 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 36 g. | 14% | 144 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 25 g. | 27% | 100 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |