Bretonse eierkoek met chocolade

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Deegroller
  • Bakplaat
  • Oven
  • Zeef
  • Bakpapier

Bereidingswijze

  1. Splits de .
  2. Voeg aan de dooiers de toe.
  3. Klop dit tot een wit geheel (10 minuten).
  4. Zeef de met de en het in een kom.
  5. Meng de door het eimengsel.
  6. Voeg de , de chocolade en likeur toe en maak er een geheel van.
  7. Leg een stuk bakpapier op het aanrecht.
  8. Schep hierop het deeg en druk dit plat door er een tweede laag bakpapier op te leggen.
  9. Gebruik eventueel de deegroller.
  10. Leg het deeg 10 minuten in de koelkast.
  11. Zet de oven aan op 150 graden en bekleed de bakplaat met bakpapier.
  12. Neem het deeg uit de koelkast en steek er koeken (doorsnede 4 cm) uit.
  13. Leg ze op de bakplaat met enige tussenruimte.
  14. Bak ze in 25 minuten bruin en gaar.
  15. Snijd de 20 eierkoeken eventueel los met een mes en laat ze afkoelen op een rooster.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in pure chocolade
  • bakpoeder en pure chocolade kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • pure chocolade kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren
  • boter en pure chocolade kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van noten kunnen voorkomen in pure chocolade
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • pure chocolade kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in pure chocolade
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
2989 kcal
149%2989 kcal
Vetten
193 g.
276%193 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
223 g.
86%223 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
160 g.
177%160 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Bretonse eierkoek met chocolade