Brinjal pahi (Ingemaakte aubergines)

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Blender
  • Pan
  • Zeef
  • Keukenpapier

Bereidingswijze

  1. Maak de ui schoon en snipper deze fijn.
    Hak de fijn.
    Verwijder het zaad en de zaadlijsten van de en snijd deze fijn.
    Snijd de in dunne plakken, wrijf ze in met en en leg ze in een kom.
  2. Laat ze ± 1 uur staan.
    Giet de vloeistof eraf en vloei de af op keukenpapier.
    Verhit ± 2½ cm olie in een pan en bak de plakjes aubergine heel langzaam tot ze aan beide kanten bruin zijn.
    Haal de plakjes uit de olie en leg ze in een kom.
    Bewaar de olie voor verder bakken.
    Doe het mosterdzaad en de in een blender en maal tot de mosterd helemaal fijn is.
    Voeg de ui, knoflook en gember toe en maal weer tot een smeuïge pasta is verkregen.
    Zet dit apart.
    Doe de , en in een kleine pan en verhit die zachtjes onder schudden of roeren tot het mengsel lichtbruin is (u kunt in plaats hiervan ook 1½ eetlepel Ceylonees kerriepoeder nemen).
    Knijp de tamarindepulp uit in heet , pers het door een zeef en verwijder de zaden.
    Gebruik het vocht.
    Verhit ½ kop reeds gebruikte olie en bak het gemalen mengsel van mosterd etc. 5 minuten.
    Voeg het koriandermengsel (of de kerriepoeder) toe, gevolgd door de , , en het tamarindevocht.
    Voeg de gebakken aubergineplakken toe en nog wat olie, die in de kom is achtergebleven.
    Roer, bedek de pan en laat het gerecht 15 minuten pruttelen.
    Neem de pan van het vuur en voeg onder roeren de toe.
    Voeg naar smaak eventueel extra toe.
    Laat de goed afkoelen en bewaar ze in droge potten.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van mosterd kunnen voorkomen in azijn
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in azijn en suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
18 kcal
0%72 kcal
Vetten
0 g.
0%0 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
1 g.
0%4 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Brinjal pahi (Ingemaakte aubergines)