Briouats met vijgen/walnootvulling
- Herkomst Marokko
- Categorie Taart en gebak
- Bereiden
- Kookboek van amber
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Oven
Bereidingswijze
- Hak de fijn.
- Hak de citroenschil ook fijn.
- Snijd de in hele kleine stukjes.
- Doe alles in een kom samen met de en de en meng goed met elkaar.
- Smelt de .
- Bestrijk een vel filodeeg met de gesmolten boter.
- Bedek die met nog een vel filodeeg en bestrijk ook die met gesmolten boter.
- Schep in een hoek van het filodeeg een eetlepel walnoot/vijgenvulling en vorm er briouats van.
- Leg de briouats op een ingevet bakblik en bestrijk de bovenkant met boter.
- Laat de briouats 15 tot 20 minuten bakken in een voorverwarmde matig hete oven tot ze goudbruin zijn.
- Laat ze afkoelen op een rooster.
- Bestrooi ze eventueel met poedersuiker en kaneel.
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van koemelk kunnen voorkomen in roomboter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- walnoten is niet geschikt voor een noten-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- roomboter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 951 kcal | 47% | 3804 kcal |
Vetten | 77 g. | 110% | 308 g. |
Waarvan verzadigd | 13 g. | 67% | 52 g. |
Waarvan onverzadigd | 7 g. | 25% | 28 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 3 g. | 50% | 12 g. |
Koolhydraten | 38 g. | 14% | 152 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 9 mg. | 1% | 36 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |