Briouats van filodeeg met aardappel en kaas
- Herkomst Marokko
- Categorie Voorgerechten
Bijpassend: hoofdgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van amber
- 4 reviews
Keukenspullen
- Oven
- Zeef
- Bakpapier
Bereidingswijze
- Was de en kook ze in de schil tot ze gaar zijn.
- Verwijder dan de schil en wrijf de in een zeef tot puree.
- Doe de puree in een kom, tezamen met de puntjes , de gehakte peterselie en zwarte peper, en komijnpoeder naar smaak.
- Vermeng alles goed met elkaar.
- Knip het filodeeg in lange, rechthoekige repen.
- Besmeer de repen filodeeg met de gesmolten .
- Schep lepels vulling op de uiteinden van de repen filodeeg en vouw er driehoekige briouats van.
- Besmeer de briouats met losgeklopt en leg ze op een met bakpapier bedekt bakblik.
- Bak de briouats in het midden van een voorverwarmde oven op 200 graden C.
- goudbruin.
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- eigeel is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- Sporen van koemelk kunnen voorkomen in roomboter en smeerkaas
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- roomboter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept (4)
Briouats van filodeeg met aardappel en kaas heeft een gemiddelde waardering gekregen van 7 / 10 in 4 recensies
RESET
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 192 kcal | 9% | 768 kcal |
Vetten | 16 g. | 24% | 64 g. |
Waarvan verzadigd | 10 g. | 50% | 40 g. |
Waarvan onverzadigd | 5 g. | 18% | 20 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 2 g. | 37% | 8 g. |
Koolhydraten | 1 g. | 0% | 4 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 7 mg. | 0% | 28 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |