Broccoli met yoghurtsaus
- Herkomst Nederland
- Categorie Bijgerechten
- Bereiden
- Kookboek van bettyvandijk
- Schrijf een review
Bereidingswijze
- Begin met de saus:
- pel en snipper de .
- Maak de schoon en snijd ze aan ringetjes.
- Kruis het velletje van de tomaat in, dompel hem enkele seconden in kokend water en trek het velletje eraf.
- Halveer de tomaat, verwijder de zaadjes en het vocht en snijd hem in stukjes.
- Snipper de rauwe Maak de schoon, verdeel hem in roosjes en snijd de stelen in plakjes.
- Kook de in 4 minuten beetgaar in ruimkokend water met zout.
- Verhit intussen voor de saus de in een steelpan en fruit de uisnippers en -ringetjes zachtjes ca. 2 minuten.
- Vermeng de met de en schenk dit mengsel al roerende bij de .
- Voeg de en de toe en laat de saus al roerende binden.
- Roer de blokjes tomaat en de snippers erdoor en breng op smaak met zout en peper.
- Giet de af, doe de groenten in een schaal en giet de saus erover.
- Bestrooi het geheel met
Ook lekker om te maken
Variaties op Broccoli met yoghurtsaus
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Broccoli met yoghurtsaus | 1 | Bijgerechten |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in bouillonpoeder
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in bouillonpoeder
- suiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van ei kunnen voorkomen in bouillonpoeder
- boter, yoghurt, bouillonpoeder kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en yoghurt
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van selderij kunnen voorkomen in bouillonpoeder
- boter en yoghurt is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in maizena en suiker
- Sporen van soja kunnen voorkomen in bouillonpoeder
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 242 kcal | 12% | 484 kcal |
Vetten | 78 g. | 111% | 156 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 27 g. | 10% | 54 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |