Broccoli ovenschotel

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Koekenpan
  • Pan
  • Oven
  • Pureestamper
  • Ovenschaal

Bereidingswijze

  1. Aardappelpuree:
  2. Breng een pan met water en zout aan de kook.
  3. Schil en snijd de aardappels in vieren.
  4. Kook ze in circa 15 minuten gaar.
  5. Giet de aardappels af, bewaar een flinke scheut kookvocht en stoom de aardappels droog. . . .
  6. Stamp de aardappels met de pureestamper fijn en roer het kookvocht erdoor.
  7. Breng op smaak met een beetje peper en zout.
  8. Broccoli:
  9. Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
  10. Snijd de in roosjes. . . .
  11. Roer de creme fraiche en door de .
  12. Gehakt:
  13. Pel en snipper de .
  14. Pel en snijd de knoflook fijn.
  15. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en fruit de circa 2 minuten.
  16. Voeg de knoflook en het gehakt toe en bak circa 5 minuten op hoog vuur gaar. . . .
  17. Breng op smaak met een beetje zout en peper.
  18. Geheime laagjes broccolischotel:
  19. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  20. Halveer de cherrytomaatjes.
  21. Vet een ovenschaal in met olie.
  22. Verdeel in lagen de helft van de puree over de ovenschaal,
25
25
25

Variaties op Broccoli ovenschotel

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Broccoli ovenschotel
VariatieAantalGang
Broccoli ovenschotel2Ovenschotels
Aardappel-broccoli ovenschotel1Ovenschotels
Eenvoudige broccoli ovenschotel1Ovenschotels

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in paneermeel
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in paneermeel
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in paneermeel
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van lactose kunnen voorkomen in paneermeel
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
561 kcal
28%2244 kcal
Vetten
19 g.
27%76 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
63 g.
24%252 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Broccoli ovenschotel