Broccoli taart
- Herkomst Nederland
- Categorie Ovenschotels
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van louca
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Pan
- Handmixer
- Oven
- Vuurvaste schaal
Bereidingswijze
- Schil de .
- Snijd ze in blokjes van ca. 1 x 1x 1 cm3 en kook ze in ca. 15 min beetgaar in water met wat .
- Maak de schoon, snijd de roosjes vaneen en verwijder de harde stronk.
- Kook ze in ca. 5 min beetgaar in water met wat .
- Laat aardappelblokjes en broccoliroosjes uitlekken in het vergiet.
- Laat ondertussen de ontdooien.
- Verwarm de oven voor op 200¢ªC.
- Verhit de in een pan, snipper de ragfijn en fruit deze gedurende ca. 3 min.
- Knijp het erboven uit en fruit even mee.
- Braad het gehakt hierin aan.
- Maak het rul met een vork.
- Voeg de , en selderij toe en bak alles gedurende ca. 10 min.
- Breng pittig op smaak met en .
- Breek de in een kom, verkruimel de Fourme d¡¯Ambert en voeg toe, voeg de gehakte , en toe en klop met de handmixer totdat een egaal mengsel is verkregen.
- De Fourme d¡¯Ambert bevat al een redelijke hoeveelheid zout, dus voeg niet teveel zout toe:
- proeven!
- Neem een vuurvaste schaal of quiche vorm; bestrijk de binnenkant met wat , strooi er de op en klop de overtollige af.
- Bekleed de schaal of vorm met de en verdeel er de broccoliroosjes en aardappelblokjes op.
- Bestrooi met het gehaktmengsel.
- Giet hier het eimengsel overheen.
- Bestrooi de taart met de .
- Zet de taart in de voorverwarmde oven en bak hem gedurende ca. 20 min.
- op 200¢ªC.
- Let op dat de mooi bruin wordt, maar niet verbrandt.
- Serveer er appelcompote met gember en rozijnen bij.
Ook lekker om te maken
Variaties op Broccoli taart
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Bloemkool - broccoli taart | 1 | Hartige taarten |
Broccoli taart | 1 | Hartige taarten |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bladerdeeg en bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- boter, bladerdeeg, parmezaanse kaas kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en parmezaanse kaas
- Sporen van mosterd kunnen voorkomen in parmezaanse kaas
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bladerdeeg kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter en parmezaanse kaas
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- parmezaanse kaas kan sporen bevatten van zout en Allergie in zout
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 514 kcal | 25% | 2056 kcal |
Vetten | 33 g. | 48% | 132 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 5 g. | 2% | 20 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |