Broccoliquiche

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Mixer
  • Pan
  • Oven
  • Zeef

Bereidingswijze

  1. Zeef de met wat boven een kom.
  2. Voeg de koude toe en snijd het met 2 messen door de in kleine stukjes.
  3. Voeg 4 eetlepels ijskoud water toe en kneed het deeg snel tot een samenhangende bal.
  4. Laat het deeg afgedekt 1 uur in de koelkast rusten.
    Rol het deeg vervolgens uit en bekleed hiermee een ingevette quichevorm (doorsnede 24 cm).
    Verwarm de oven voor op 200 graden celsius.
    Maak intussen terwijl het deeg rust de vulling:
  5. Breng in een pan met ruim water en aan de kook.
  6. Voeg de toe en kook ze ca. 3 minuten.
  7. Giet af en laat de onder koud stromend water afkoelen.
  8. Laat ze goed uitlekken.
    Klop de met de met een mixer goed door elkaar.
    Klop vervolgens één voor één de erdoor.
  9. Voeg en naar smaak toe en roer de fijngehakte erdoor.
    Verdeel de over de taartbodem en schenk het roomkaasmengsel erover.
    Bak de quiche in het midden van de oven in 45 minuten gaar.
    Geef de warme quiche samen met een salade.
25
25
25

Ook lekker om te maken

Variaties op Broccoliquiche

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Broccoliquiche
VariatieAantalGang
Broccoliquiche3Groentegerechten
Broccoliquiche met zalm1Hapjes
Broccoliquiche met spekjes1Hartige taarten

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • boter en roomkaas kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en slagroom
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter, roomkaas, slagroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout en zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
360 kcal
18%2160 kcal
Vetten
29 g.
42%174 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
26 g.
10%156 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Broccoliquiche