Voeg de koude boter(100 gram) toe en snijd het met 2 messen door de bloem(200 gram) in kleine stukjes.
Voeg 4 eetlepels ijskoud water toe en kneed het deeg snel tot een samenhangende bal.
Laat het deeg afgedekt 1 uur in de koelkast rusten.
Rol het deeg vervolgens uit en bekleed hiermee een ingevette quichevorm (doorsnede 24 cm).
Verwarm de oven voor op 200 graden celsius.
Maak intussen terwijl het deeg rust de vulling:
Breng in een pan met ruim water en zout(1 stuk)(1 stuk) aan de kook.
Voeg de broccoliroosjes(250 gram) toe en kook ze ca. 3 minuten.
Giet af en laat de broccoliroosjes(250 gram) onder koud stromend water afkoelen.
Laat ze goed uitlekken.
Klop de slagroom(0,125 liter) met de roomkaas(250 gram) met een mixer goed door elkaar.
Klop vervolgens één voor één de eieren(4) erdoor.
Voeg zout(1 stuk)(1 stuk) en peper(1 stuk) naar smaak toe en roer de fijngehakte peterselie(4 eetlepels) erdoor.
Verdeel de broccoliroosjes(250 gram) over de taartbodem en schenk het roomkaasmengsel erover.
Bak de quiche in het midden van de oven in 45 minuten gaar.
Geef de warme quiche samen met een salade.
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Geen overeenkomsten gevonden.
Gluten
bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
Suiker
Geen overeenkomsten gevonden.
Sesam
Geen overeenkomsten gevonden.
Ei
eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
Koemelk
boter en roomkaas kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en slagroom
Mosterd
Geen overeenkomsten gevonden.
Noten
Geen overeenkomsten gevonden.
Selderij
Geen overeenkomsten gevonden.
Lactose
boter, roomkaas, slagroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
Schaaldieren
Geen overeenkomsten gevonden.
Sulfiet
Geen overeenkomsten gevonden.
Soja
Geen overeenkomsten gevonden.
Vis
Geen overeenkomsten gevonden.
Zoutarm
zout en zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt? Help anderen & deel nu je ervaring met anderen! Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.