Broccoliquiche
- Herkomst Nederland
- Categorie Hartige taarten
- Bereiden
- Kookboek van bettyvandijk
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Keukenmachine
- Aluminiumfolie
- Oven
- Zeef
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Verkruimel het brood in de keukenmachine.
- Voeg de en de toe en maal alles fijn.
- meng 1 ei en de gesmolten erdoor.
- Druk dit mengsel in de vorm uit tot een dunne taartbodem met een opstaande rand.
Bak de bodem in 10 minuten in de oven.
Kook de in ruim kokend water met wat zout in 3-4 minuten beetgaar. - Spoel ze in een zeef onder koud stromend water en laat ze uitlekken.
Klop de los met de , zout, , en naar smaak. - Schakel de oven terug naar 200 graden.
Schenk het eimengsel in de bodem en zet de broccoliroosjes erin en steek de ertussen.
Schuif de vorm op een richel onder het midden van de oven. - En bak de taart 25-30 minuten in de oven goudbruin en gaar.
Dek de taart eventueel na een kwartier af met aluminiumfolie als de en de te bruin worden.
Ook lekker om te maken
Variaties op Broccoliquiche
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Broccoliquiche | 3 | Groentegerechten |
Broccoliquiche met zalm | 1 | Hapjes |
Broccoliquiche met spekjes | 1 | Hartige taarten |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- volkorenbrood is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- boter en kaas kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter, slagroom, kaas
- Sporen van mosterd kunnen voorkomen in kaas
- hazelnoten is niet geschikt voor een noten-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter, slagroom, kaas is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van zout kunnen voorkomen in kaas
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 355 kcal | 17% | 2840 kcal |
Vetten | 16 g. | 23% | 128 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 30 g. | 11% | 240 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |