Broccolischotel met varkenshaas en kaas

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Blender
  • Koekenpan
  • Pan
  • Oven
  • Vuurvaste schaal

Bereidingswijze

  1. Schil de aardappelen en kook ze in 8 minuten half gaar.
  2. Neem ze uit de pan en laat ze afkoelen.
  3. Verhit ondertussen wat in een koekenpan en fruit daarin de klein gesneden aan.
  4. Voeg de gesnipperde knoflook en het klein gesneden toe en fruit even mee.
  5. Snijd het vlees in kleine stukjes en bak het 5 minuutjes mee.
  6. Snijd de broccoliroosjes los van de stronk.
  7. Verwijder zoveel mogelijk stronk van de roosjes en snijd de roosjes in kleine hapklare stukjes.
  8. Voeg de roosjes toe aan het vlees en roerbak ze 5 minuutjes mee.
  9. Blus af met de witte en houd warm op een laag vuurtje.
  10. Pureer de broccolistronken in de blender, samen met de en de groentenfond.
  11. Smelt de in een sauteuse.
  12. Strooi de erbij en roer de klontjes eruit.
  13. Laat op een laag vuurtje 2 minuten garen.
  14. Let op dat de roux niet bruin verkleurt.
  15. Voeg al roerend geleidelijk de groentenfond toe, zodat een mooi glad papje ontstaat.
  16. Roer als laatste de en er onder.
  17. Snijd de aardappelen in schijven.
  18. Vet een vuurvaste schaal in met olie en leg de aardappelschijven op de bodem.
  19. Verdeel hierover het vlees met de broccoliroosjes.
  20. Giet de groentensaus er overheen.
  21. Bestrooi met de gemalen .
  22. Plaats de schotel in het midden van een voorverwarmde oven.
  23. Bak de ovenschotel af in 40 minuten bij 175° C.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • wijn kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in wijn
  • boter, roomkaas, kaas kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter, room, kaas
  • Sporen van mosterd kunnen voorkomen in kaas
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter, room, roomkaas, kaas is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in wijn
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van zout kunnen voorkomen in kaas
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Broccolischotel met varkenshaas en kaas heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Het gerecht was heerlijk. De toevoeging van de Roomkaas met kruiden ontbrak. Moet de bleekselderij koud in de blender? Ik nam aan van wel. Dank voor dit recept. groet, José
José Bruggers 2 juni 2013

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
520 kcal
26%2080 kcal
Vetten
30 g.
43%120 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
10 g.
4%40 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Broccolischotel met varkenshaas en kaas