Broccolitaart
- Herkomst Nederland
- Categorie Budget
- Bereiden
- Kookboek van CarlaTimmermans
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Bakvorm
- Koekenpan
- Oven
Bereidingswijze
- Was de en snijd de stelen in stukjes.
Roerbak de stelen 5 min in een beetje of boter.
Doe na 5 minuten de rest en de overige groenten erbij.
Voeg wat , en kruiden toe en laat 5 minuten stoven
Smeer ondertussen een bakvorm (24cm) in met margarine of .
Bekleed de bakvorm met en prik er gaatjes in.
Strooi eventueel een verkruimelde over de bodem.
Leg de helft van de groeten erop.
Snij de in blokjes en verdeel de helft over de groenten.
Nu de andere helft en de rest van de verdelen.
Mix de crème fraîche met de , voeg zo nodig en toe.
Schenk het mengsel gelijkmatig over de groenten/.
45 minuten op 200 graden in de oven.
Wanneer je geen grote eter bent kun je er met vijf a zes mensen van eten. - Het is prima vooraf te maken als je gasten krijgt, ook lauwwarm lekker en goed in te vriezen.
- Met een salade erbij een echte feestmaaltijd.
Als je een wat ruimer budget hebt en graag vlees in je eten wilt kun je reepjes shoarmavlees, ham, salami of spekjes roerbakken en toevoegen. - Wil je het vegetarisch houden dan kun je noten toevoegen.
Camembert of -Light is ook lekker. - Als je soep- of roerbakgroenten gebruikt en je hebt teveel, maak je met een bouillonblokje een soepje vooraf.
- Een snee brood zonder korstjes in blokjes snijden, roosteren in de koekenpan en vlak voor het serveren op de soep leggen.
Variaties op Broccolitaart
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Broccolitaart | 4 | Ovenschotels |
Broccolitaart met groene asperges en courgette | 1 | Hartige taarten |
Broccolitaart met cashewnoten | 1 | Hartige taarten |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
- bladerdeeg en beschuit is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- beschuit past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- beschuit kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren
- Sporen van koemelk kunnen voorkomen in bladerdeeg, brie, beschuit
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bladerdeeg en beschuit kan sporen bevatten van lactose en Allergie in brie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van soja kunnen voorkomen in beschuit en olie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 1192 kcal | 59% | 4768 kcal |
Vetten | 25 g. | 35% | 100 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 4 g. | 1% | 16 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |