Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Broodje pom


Ingrediënten


Bereidingswijze


Laat de tajer ontdooien. Bak de kippenpoten in wat boter tot ze bruin zijn. Haal uit de pan en laat afkoelen. Spoel het zoutvlees af om te ontzouten. Snijd de ui en de knoflook fijn en bak samen met het zoutvlees aan. Haal het kippenvlees van het bot af en voeg dit in stukken toe. Voeg nu 2 fijngesneden tomaten, 100 mililiter water en een handvol bleekselderij toe. Voeg peper naar smaak toe. Stoof nog even door. De kip hoeft niet gaar te zijn want het gaat nog in de oven. Giet de jus af en meng die door de ontdooide tajer. Beboter een kleine ovenschaal en schep de helft van de pom-tajer hier in. Doe het kipmengsel hierbij en dek weer af met de rest van de pom-tajer met daar wat klontjes boter op. Bak het geheel in 1,5 uur gaar (175 graden C). De bovenkant mag vrij donker worden. Serveer de warme pom in een surinaams broodje met een paar plakjes augurk en hete saus.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit broodje pom recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven