Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Veredeld witbrood recept
Veredeld witbrood recept

Veredeld witbrood


Ingrediënten


1

Bereidingswijze


Zorg dat alle grondstoffen op temperatuur zijn ongeveer 25 graden Celsius. Doe alle grondstoffen in een kom. Voeg het water / melk toe en verkruimel hierover de gist.

Kneed hiervan gedurende 10- 15 minuten met de hand een soepel en glad deeg.
Bol het op en laat het, onder een doek op een warme plaats ca. 28 graden, 20 minuten rijzen.

Vervolgens doorslaan en overnieuw op de bol of punt, en laat het weer 20 minuten onder een theedoek rijzen.

Nadien het deeg doorslaan en invouwen.

Vervolgens opmaken en in bakblik of plaat (vloerbrood) plaatsen voor de na-rijs van ongeveer 45 minuten.

Insnijden voor een betere bak aard (voorkomt scheuren).
Afbakken in een voorverwarmde oven van ongeveer 230 graden C. Baktijd 25 minuten.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit veredeld witbrood recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven